grandhunters

منتدى الصيد المصرى (منتدى عربى يتناول كل ما يخص الصيد والاسلحه)


    طريقه عمل الكبسه الفراخ السعوديه على جراند وبس

    شاطر
    avatar
    عاشق القنص

    عدد المساهمات : 80
    نقاط : 113
    السٌّمعَة : 6
    تاريخ التسجيل : 31/12/2010
    العمر : 28
    الموقع : الاسماعيليه / فايد

    طريقه عمل الكبسه الفراخ السعوديه على جراند وبس

    مُساهمة من طرف عاشق القنص في الأحد يناير 02, 2011 7:14 am

    طريقه عمل كبسه اللحم السعودية


    المقادير:

    ٢ صدور دجاج او
    نصف كيلو لحم
    ٢ حبات بصل
    ٥ فص ثوم
    ٦ حبات طماطم
    ١م-ص هيل(حبهان)
    ١ م-ص قرفةخشب او عاديه على حسب الطلب
    ١ م-ص بهارات
    ١ م-ص ملح
    زيت الزيتون او
    زيت عادي
    ١ م-ص صلصة طماطم
    نصف كيلو ارز بسمتي

    عدد من الليمون الناشف متواجد عن العطار

    الطريقة:



    يتم تجهيز قدر عميق (وعاء) و يوضع علي النار ثم يضاف اليه البصل المقطع شرائح(سليس)

    ثم يضاف الدجاج و اللحم و يترك حتي يميل لون اللحم الي الاحمرار

    و من ثم توضع ملعقه من الطماطم الي خليط كبسه اللحم

    ثم يتم اضافه القليل نم القرفه و الهيل (الحبهان)و الثوم و البهارات المتبقيه و يقلب الخليط جيدا حتي يمتزج

    ثم اخيرا يضاف الي كبسه اللحم القليل من صلصله الطماطم و الماء

    و يترك القجر علي نار هادئه الحراره لمده نصف ساعه او حتي النضج
    ويفضل على طريقتى الخاصه ان يتم العمل فى طاجن هايبقى روعه

    و من ثم يرفع الدجاج و اللحم من ماء السلق

    و يضاف الارز الي الماء و يترك علي نار هادئه حتي النضج و يتشرب الماء

    ثم يوضع الدجاج و اللحم في صينيه مجهزة للفرن و يترك حتي يتحمر

    ثم توضع مكونات كبسه اللحم من الارز و اللحم و الدجاج في صحن التقديم

    و تقدم كبسه اللحم السعودية
    ( وتعيش مصر والسعوديه)

    و بالهناء و الشفاء

    avatar
    galal khalifa

    عدد المساهمات : 604
    نقاط : 773
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 23/11/2010
    العمر : 53
    الموقع : القاهرة

    رد: طريقه عمل الكبسه الفراخ السعوديه على جراند وبس

    مُساهمة من طرف galal khalifa في الإثنين يناير 03, 2011 5:07 am

    يا ابو حميد انا وصلت البيت وطلبت في المكتب دلفري وكلت وبردة لما بخش واشوف الوصفات والمحمر والي بالي بالك بردة بجوع ههههههههههههه
    avatar
    عاشق القنص

    عدد المساهمات : 80
    نقاط : 113
    السٌّمعَة : 6
    تاريخ التسجيل : 31/12/2010
    العمر : 28
    الموقع : الاسماعيليه / فايد

    رد: طريقه عمل الكبسه الفراخ السعوديه على جراند وبس

    مُساهمة من طرف عاشق القنص في الإثنين يناير 03, 2011 10:17 am

    galal khalifa كتب:يا ابو حميد انا وصلت البيت وطلبت في المكتب دلفري وكلت وبردة لما بخش واشوف الوصفات والمحمر والي بالي بالك بردة بجوع ههههههههههههه
    ههههههههههههههه
    ههههههههههههه
    ههههههههههه
    هههههههه
    هههههه
    ههه
    هه
    ه
    الله يكرمك ياعمده

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت أكتوبر 21, 2017 3:54 pm